Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Årsberetning: FUT ser frem mod 2022

Generalforsamling 2021

FUT’s generalforsamling 2021 blev afholdt 6. november ved Sundolitt i Billund. Dagens værter havde sat alle sejl til, og dagen blev afholdt i fornem stil. Et større antal medarbejdere fra Sundolitt var kaldt ind og med et flot lydanlæg, en stor scene i den smukt pyntede lager- og produktionshal og dirigenten, direktør Henrik Vasylyeva fra Sundolitt, kunne det ikke gå galt.

På generalforsamlingen fik vi desuden uddelt lærepladsprisen, som gik til Maja Mark fra Kjellerup Tømmerhandel. Maja Mark modtog et beløb på 10.000 kr. til et firmaarrangement i Kjellerup Tømmerhandel.
De to fagpriser blev også uddelt, og her vandt for ‘detail og byggemarked’ Morten Stefansen fra XL-Byg Tømmergården Hurup. For handel, trælast og værktøj vandt Katrine Rosted Kristensen fra Stark Silkeborg. Stort tillykke til alle prismodtagere!

Begge fagprøvepriser udløser en førstepræmie på 15.000 kr. som både Morten Stefansen og Katrine Rosted Kristensen modtog med smil og klapsalver fra salen.
I anledning af FUT’s 70 års jubilæum modtog foreningen flotte donationer på 3 x 10.000 kr. fra henholdsvis Moland, Davidsen og Fog til anvendelse til en studietur for de vindende personer til fagprøvepriserne 2021.
I bestyrelsen sagde vi farvel til formand Michelle Olsen, næstformand Christian Ager Lyng, kasserer Daniel Green Larsen og ”Kongen fra Ribe” Niels Jørgen Lerche-Thomsen. Alle sammen med mange år i bestyrelsen og en fantastisk flot indsats. Vi takker mange gange for deres indsats og ønsker dem alle held og lykke videre i branchen.
Nye folk blev valgt ind, og vi kunne sige velkommen til Laura Amalie Poulsen fra Øbro Træ og Per Rasmussen fra Rheinzink. Som suppleanter blev valgt Kasper Bjerregaard fra Dolle og Sean Haugaard Bohnstedt-Pedersen fra Stark Skjern.
I bestyrelsen vil vi fortsat arbejde med vores traditioner og værdier, som vi har opbygget over de 70 år. Fornyelser og nytænkning får vi også at se, og vi vil snarest præsentere vores planer for det kommende funktionsår.
Indsatsområdet er et øget fokus på nye medlemmer i FUT. I den forbindelse er håbet og ønsket at ”udnævne” såkaldte FUT-ambassadører i alle trælaster og byggemarkeder i Danmark. Disse ambassadører får til opgave at inspirere kollegerne til at melde sig ind i FUT, deltage i FUT’s mangeartede arrangementer og blive FUT´s talerør ind i hver virksomhed.
Elevturene og et øget samarbejde med fagskolerne i Odder og Mommark samt de forskellige trælast- og byggemarkedskæder her i Danmark er også i højsædet. Det er vigtigt at vide, hvad kæderne tænker om FUT og FUT’s rolle. FUT ønsker en øget kommunikation med fagskolerne om kæderne, om f.eks. elevturene og hvornår eleverne er på skolerne, specielt hvis de skal have en chance for at deltage i FUT’s arrangementer.
Vores erhvervsklub, som vores afgåede bestyrelsesmedlem Niels Jørgen Lerche-Thomsen har udviklet og øget til 80 firmaer fra branchen, har også vores bevågenhed. Antallet skal øges og klubben skal udvikle sig i positiv retning. I den forbindelse vil vi nævne, at vi er kommet godt fra land med vores nye tiltag: FUT’s ErhvervsNetværk. Første møde fandt sted ved Rheinzink i Århus med næsten 30 firmaer repræsenteret. Dagens møde var begyndelsen på møder ca. hver 2. måned forskellige steder rundt i landet. Omdrejningspunktet er networking, socialt samvær, faglige input og virksomhedspræsentationer.
FUT’s sædvanlige og traditionsrige begivenheder som branchefrokosten i Tivoli, elevturene med fagskolerne, de sociale og faglige medlemsture til ind- og udland, aftensmøder og vores årlige generalforsamling har vi sat stærke kræfter ind på, og vi er i øjeblikket i gang med planlægningen af disse. Nærmere informationer kommer snarest i bladet, på Facebook, LinkedIn og hjemmesiden.
Vores helt nye tiltag her i 2021 var vores første Elevdag. Den foregik på Scandic Odense i fin og festlig stil. FUT havde inviteret branchens elever til en gratis Elevdag, med fagligt indhold, middag, socialt samvær og en overnatning. Det var en faglig og festlig dag, som vi også evaluerer på i øjeblikket, og overvejer om vi skal gentage denne i 2022.
FUT arbejder også på udvikling og fornyelse af hele kommunikationsplatformen sammen med Odsgard Reklame & Marketing A/S. Processen omfatter FUT’s hjemmeside, FUT-bladet som kommer tre gange årligt samt vores Facebook-side og LinkedIn-profil.
Byggerimessen i Fredericia har vi savnet, men FUT deltager naturligvis også i Byggeri 2022 og vi vil være fysisk repræsenteret på Danske Byggecentres store flotte stand.
Et spændende 2022 venter forude for bestyrelsen og den samlede branche. FUT`s bestyrelse er trukket i arbejdstøjet og sover med støvlerne på, og vi vil have fokus på indsatsområderne samt fastholde, udvikle og respektere vores traditioner og branchens naturlige samlingssted: FUT.

Bo Louring
Formand FUT

 

Nyhedsarkiv
Scroll to Top