Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Formandens beretning 2016

dsc_7790

Formand for FUT – Jim Linderod Christiansen

Endnu et FUT år er gået. Foreningen har gennemført samme antal rejser og arrangementer som året før. Men for bestyrelsen derimod, har det været et år med udfordringer, som vi godt kunne have været foruden.

Kort tid efter sidste års generalforsamling, meddelte Stephan Thomsen at han havde fået  job udenfor branchen og desværre måtte trække sig for bestyrelsen. Til at overtage Stephans plads i bestyrelsen, hentede vi vores suppleant Niels Jørgen Lerche-Thomsen ind.

Stephans farvel betød at vi kom til at mangle hans viden omkring markedsføringen på de sociale medier og på vores hjemmeside. Væk var den person der lige lagde en lille historie eller information op om en event op på vores hjemmeside. Oveni dette blev bestyrelsen ved sidste års generalforsamling fornyet med 3 nye medlemmer. Så foruden at vi i bestyrelsen skulle finde os til rette med arbejdsopgaverne og nye arbejdsgange, måtte vi også kaste os ud i opgaven som webmaster, en opgave som Stephan har løst 100 %. Men opgaverne er blevet løst og vi har i bestyrelsen fundet os til rette med de nye arbejdsgange og nye muligheder, som vi hver især byder ind med.

Aktiviteter

Allerede tilbage i september sidste år gik det løs med en studietur til München. Turen blev arrangeret i samarbejde med V. Meyer og her blev det kigget på tagsten og selvfølgelig var deltagerne også en tur forbi BMW museet.

”2 lande på 2 dagen” var overskriften på den næste tur til Tyskland og Belgien tilbage i februar. En tur der blev arrangeret i samarbejde med Icopal og her var der rig mulighed for at se nogle af Icopals produkter. Ligeså var deltagerne på besøg i Europa Parlamentet i Bruxelles. Her skal jeg skynde mig at tilføje, vi modtog ingen EU midler til denne tur, og Parlamentet var åbent den dag gruppen var på besøg.

I februar blev der i samarbejde med Fagskolen i Odder kørt go-kart i Århus. Der blev trådt så hårdt i pedalerne at Kevin Magnussen i den grad fik konkurrence.

I marts var det tid til byggerimessen, hvor FUT deltog alle dagene på den fælles stand sammen med Danske Byggecentre og de 2 fagskoler fra Mommark og Odder. Her blev der udvekslet erfaringer og hilst på medlemmer og talt med leverandører.

En FUT klassiker skiftede i maj måned navn fra 50+ til Branchefrokosten.

screenshot_7

Fra og med i år er der nu åbnet op for, at det skal være et socialt arrangement for hele branchen. Til trods for navneændringen var det dejligt at se, der stadig var stor opbakning til arrangementet, og der var blevet plads til os under 50 *S*.

Den 22. august havde 22 ”træmænd” sat hinanden stævne, til årets træ træf på golfbanen. Det var 4. gang at dette arrangement blev gennemført og datoen for næste års træ golf er den 21. august.

Palsgaard Spær slog 27. oktober i år dørene op til åben fabrik. Her deltog en gruppe trælast elever fra fagskolen i Odder, der alle fik en hyggelig aften.

Her på falderebet til årets generalforsamling har 30 elever fra Fagskolen i Odder og Mommark været på studietur til Stuttgart. Turen blev til i samarbejde mellem FUT, Fagskolen Odder samt Metabo. Da vi planlagte turen håbede vi på 25 elever ville deltage. Til vores store glæde blev turen et tilløbsstykke og vi endte med at tage af sted med 31 elever. Turen bød på fagligt indhold med fabriksbesøg hos Metabo og selvfølgelig også et besøg på Mercedes museet og nattelivet i Stuttgart.

Vi har desværre måtte aflyse en aktivitet, nemlig trægulve og golf, som var arrangeret i samarbejde med Timberman. Desværre havde kun 3 tilmeldt sig, men vi vil dog prøve om vi kan stable samme aktivitet på benene i 2017.

Erhvervsklub

Et område vi i bestyrelsen har haft særlig fokus på i år, er vores erhvervsklub, som har betydet vækst i antal medlemmer af klubben. Velkommen til at alle nye medlemmer og tak for jeres støtte og opbakning. Vi håber, at få yderligere nye medlemmer i de kommende år, og flere arrangementer i samarbejde med erhvervsklubbens medlemmer.

Bladet

Så er der FUT bladet, som vi valgte efter den store succes i 2015, at fortsætte med at udsende til samtlige trælaster og byggemarkeder i DK.  Det kan vi se, har haft den betydning, at flere har fået kendskab til FUT, og det er jo netop hvad vi har behov for. Vi har alt for længe haft en lille nedgang i medlemstallet og det ønsker vi at få stoppet. Vi vil rigtigt gerne, at alle de elever der har haft gratis medlemskab under deres elev tid, fremover ønsker at være betalende medlemmer at FUT og nyde godt at vores aktiviteter og den store mulighed for at dyrke sit netværk på kryds og tværs af kæderne.

I FUT bladet har vi i år forsøgt os med en ny artikelserie, som vi kaldte fra frø til hylde. Der har vi alle kunne læse om personer i branchen, som er startet ”på gulvet” og sidenhen har gjort karriere og nu arbejder som ledere.

I blad nr.1 læste vi om adm. direktør Mette Brøndum fra Lindab. Sidenhen havde vi en artikel om markedschef Torben Dahl fra Brejnholt Gruppen og i det seneste blad om regionsdirektør Michael Madsen fra Bygma.

Denne serie vil fortsætte i de kommende FUT blade. Fremadrettet vil vi primært lægge vægt på historier fra hverdagen, portrætter og andet der er med til at gøre at FUT bladet bliver interessant at læse. Sidder der nogen ude i butikkerne og kæderne med en god ide til vores blad eller forening, hører vi meget gerne fra jer.

Nyt navn og logo

Som I jo kan se har vi ændret logo og farve. Vi mente tiden var inden og i 65 året for foreningens start, er det jo passende at bryde tidligere logoer og farver og byde velkommen til et nyt og indbydende look. Ændringen i logo og farver vil gå igen i vores blad, på vores hjemmeside og på vores sider på henholdsvis Facebook og Linkedin. I samme anledning tilpasser vi foreningens navn til:

FUT – Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Vi ønsker med nye farver og logo at sætte FUTs navn fast som den moderne og imødekommende forening for alle i branchen. Så nu er vi, efter 65 år, ikke længere en forening kun for unge ”træmænd” men en forening for alle og hele branchen.

Afslutning

Jeg vil slutte af med at sige en stor tak til vore samarbejdspartnere. Til Danske Byggecentre og Marianne som igennem året har hjulpet os i bestyrelsen rigtig meget og har måtte lægge ører mangt og meget.

Jeg vil også sige tusind tak til alle bidragsydere som har hjulpet os igennem året. I har været med til at gøre det betydelig lettere at gennemføre arrangementerne. Det drejer sig om ØTD og Johannes Fog Fonden.

Tak til Odsgard for medie- og journalistbistand igennem året.

Ved årets generalforsamling er der medlemmer af bestyrelsen der udtræder. Som jeg indledte med, forlod Stephan Thomsen allerede kort efter sidste års generalforsamling bestyrelsen. I dag skal vi sige farvel til Mikkel Skou fra Johannes Fog i Hørsholm, som forlader bestyrelsen efter 4 år, og til Martin Høegsberg fra Bygma i Ringe som forlader bestyrelsen efter 2 år. Tusind tak for jeres indsats, samarbejde og hyggelige stunder.

Til sidst vil jeg gerne sige tak til hele bestyrelsen for året der er gået. Tak for jeres indsats til hver og en. Som jeg indledte med at sige, har vi været igennem udfordringer, vi godt kunne have været foruden. Vi har haft mange og lange møder og diskussioner igennem året, men når alt kommer til alt har vi kun kunne gennemføre årets arbejde og aktiviteter i en samlet flok.

Med det vil jeg sige tak for ordret.

Nyhedsarkiv
Scroll to Top