Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Kapitel 5 om Branchens Talenter – de fagprøvenominerede

Karina Drewsen – en af de fagprøvenominerede til Byggemarkedsprisen.

Nu nærmer FUT generalforsamling sig, og vi er nu klar med 5 kapitel om de fagprøvenominerede. Vi har prøvet at bringe jer en historie om, hver af dem. Men ikke alle har ønsket at deltage. Her er sidste kapitel i rækken, og her stiller vi skarpt på Karina Drewsens tanker og motivationer, bag hendes projekt og hendes daglige virke i branchen.

Karina er igang med uddannelse indenfor byggemarked ved Mommark BCSYD og er til dagligt ansat i Bygma Haslev. Ideen bag projektet er at skabe fokus på villaventilation, da det er oppe i tiden samtidig med, at vi danskere tænker på klima, går op i sundhed, velvære og trivsel. Generelt tænker vi mere over hvad vi gør og hvordan vi kan forbedre vores tilværelse, for at leve et langt og lykkeligt liv. Ifølge den ny BR15 som kommer til at stå på egne ben d. 1/1 2016, bliver der skærpede regler i forhold til boligventilation i alle nybyggede huse og ved større tilbygninger.

Opgaven blev yderst vellykket, og Karina opnåede den bedst mulige karakter og en flot indstilling til FUT fagprøvepris. Det er første gang, at vi uddeler fagprøveprisen for Byggemarkedseleverne. FUT er en forening for alle grene i branchen og det vil vi gerne symbolisere med denne pris.  IMG_3170

Her er Karinas tanker bag projektet:

Hvilke tanker gjorde du dig, i forbindelse med dit projekt? Og hvad var din motivation?

Jeg har gennem hele min læretid har haft det daglige ansvar i vvs og ventilations afdelingen. Jeg havde meget lidt kendskab til villaventilation på det tidspunkt, men vidste at emnet om et godt indeklima var noget der var fokus på, så derfor synes jeg det var oplagt at forbedre min viden på området, samtidig med at det kunne være sjovt at se hvordan jeg kunne påvirke salget i min butik, som hidtil ikke var eksisterende.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden mht. karriere i branchen?

Jeg har været så heldig at min læreplads har tilbudt fastansættelse som sælger i butikken, så jeg er idag ansat i Bygma Haslev. Mine ambitioner stopper selvfølgelig ikke her, så derfor er min plan at begynde på en akademi uddannelse, med start i 2016.

Hvorfor er du medlem af FUT?

Faktisk var jeg i den tro at FUT kun var for trælast folket. Men da min lærer Mads, fra Mommark handelfagskole ringede og sagde at han gerne ville indstille min rapport, meldte jeg mig ind.

Hvordan ser du branchen om 5 – 10 år?

Branchen om 5-10 år kan være svær at spå om. Jeg tror ikke der vil være de store ændringer i forhold til idag.

Dermed ikke sagt at byggecentrene ikke skal følger med tiden, så derfor tror jeg på at der kommer flere onlinetjenester i fremtiden, der kan spare kunderne for tid.

Om FUT Fagprøve

Formålet med at uddele FUT-Fagprøveprisen er at inspirere og animere branchens elever til at yde en ekstra indsats med udarbejdelsen af deres fagprøveopgave, for derigennem at øge de kvalifikationer, som eleven får under udarbejdelsen af fagprøveopgaven, til glæde for eleven og branchen.

Trælast- og byggemarkedbranchens uddannelsessteder, Mommark Handelskostskole og Handelsfagskolen i Odder, nominerer umiddelbart efter årets eksamener fem-seks fagprøver, som bedømmes af en fagprøvekomié.

FAGPRØVEPRISERNE BLIVER UDDELT PÅ GENERALFORSAMLINGEN HOS LINDAB

 

De Nominerede, til FUT’s fagprøvepriser er:

 

Byggemarkedsprisen Trælastprisen
Thomas Kristensen Silvan Esbjerg Mommark BCSYD Daniel A Sørensen Optimera Mommark BCSYD
Camilla Mathiesen Davidsen Odder HFS Laurits Østergaard XL BYG Ceste Odder HFS
Christina Damgaard XL BYG Tømmergaarden Odder HFS Dennis Rasmussen Davidsen Mommark BCSYD
Karina Drewsen Bygma Haslev Mommark BCSYD Lasse E Andersen XL-Byg Diges Odder HFS
Søren A Larsen Silvan Odense Mommark BCSYD Kasper Randlev Johannes Fog Mommark BCSYD

 

Nyhedsarkiv
Scroll to Top