Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Fagprøve nomineret vil reducere støjniveauet

Branchens talenter kapitel 2 – Til kamp mod støj

Som skrevet tidligere, vil FUT sætte fokus på dette års fagprøvenominerede ved at bringe artikler, der skal forklare lidt om de studerendes tanker bag projektet. Nu tages der hul på kapitel 2 i historien om branchens talenter.

Dennis Rasmussen er fagprøvenomineret og indstillet v. Mommark Handelskostskole BCSYD. Dennis ville med sin fagprøve sætte fokus på, hvordan man kan reducere støjniveauet.  Vi stillede ham tre spørgsmål, der skulle give os et indblik i, hvilke tanker Dennis gør sig med sit projekt og med sin fremtid i den branche, han befinder sig i.

Hvilke tanker gjorde du dig, i forbindelse med dit projekt? Og hvad var din motivation?

Da jeg skulle beslutte mig for hvilket emne jeg ville tackle i min fagprøve, kiggede jeg først og fremmest på hvad jeg gerne ville vide mere om. Jeg var fast besluttet på at jeg ikke ville skrive om et specifikt produkt, men derimod om et koncept, et tema eller en forbedring af noget internt i virksomheden.

Jeg undersøgte selvfølgelig om der var noget højaktuelt i branchen, som matchede mine ønsker, men syntes ikke mulighederne passede til mine planer for min fagprøve.

Svaret på min søgen efter mit perfekte emne, kom en dag da min kæreste, som er privat dagplejer, spurgte mig om hvad man egentlig kunne gøre for at reducere støj. Da det havde en meget negativ indvirkning på hendes hverdag, når lydniveauet blev for højt.

Derfor faldt valget på støj, et ofte overset emne, der har stor betydning for folks livskvalitet.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden mht. karriere i branchen?

Det overordnede mål for hele mit arbejdsliv er at beskæftige mig med ting som gør mig glad. Den dag jeg ikke længere kan finde glæde i det jeg laver, er den dag jeg søger nye udfordringer. Så selvom jeg er utrolig glad for at hjælpe mine kunder, og rådgive folk om deres projekter, anser jeg ikke mig selv for låst til et liv som trælast sælger. Jeg forsøger at tage tingene lidt som de kommer, se mulighederne, og så dreje ned af de veje jeg tror mest på.

Jeg har altid holdt meget af at bygge ting op, innovere og skabe nyt. Så på sigt kunne jeg godt tænke mig at arbejde mere med det. Om det så skal være i en trælast, eller hos en producent, det må fremtiden vise. Pt. er jeg rigtig glad for det jeg laver.   

Hvorfor er du medlem af FUT? 

Jeg har mødt FUT flere gange i min uddannelse. Første gang var på Mommark, hvor de var nede og fortælle lidt om hvem de var og hvad de lavede. Dernæst da Davidsen sendte deres 2. års elever til Riga – Letland, på en af FUTs udlandsture. En tur som bød på gode oplevelser, godt selskab og fagligt indhold.
Jeg syntes FUT gør en masse godt for branchen og de kan hjælpe folk til at skabe et fagligt netværk, på tværs af virksomhederne. Det vil jeg gerne støtte.

Hvordan ser du branchen om 5 – 10 år?

Jeg tror branchen kommer til at ændre sig meget over de næste 10 år. Internethandlen bliver større for hver dag, og flere og flere mennesker får øjnene op for hvor nemt det er at handle via nettet. De kan sidde hjemme og se på et billede af varen, samtidig med de læser alt hvad der er værd at vide om den. Det kommer til at gå ud over den fysiske aktivitet i butikkerne.

Jeg tror dog stadig trælasterne vil have deres eksistensgrundlag. Der vil altid være dem som selv ønsker at sortere i træet inden de køber det, der vil være håndværkeren som skal bruge nogle varer nu og her, der vil være dem som ønsker at føle på varen, og snakke med ekspedienten, inden de køber noget. Alt dette kombineret med nogle stærke byggemarkeder, som holder et spændende og højaktuelt varespejl, skal bane vejen for at trælasterne stadig er at finde om 10 år. Selvom der nok vil være færre af dem end i dag.

Om FUT Fagprøve

Formålet med at uddele FUT-Fagprøveprisen er at inspirere og animere branchens elever til at yde en ekstra indsats med udarbejdelsen af deres fagprøveopgave, for derigennem at øge de kvalifikationer, som eleven får under udarbejdelsen af fagprøveopgaven, til glæde for eleven og branchen.

Trælast- og byggemarkedbranchens uddannelsessteder, Mommark Handelskostskole og Handelsfagskolen i Odder, nominerer umiddelbart efter årets eksamener fem-seks fagprøver, som bedømmes af en fagprøvekomié.

FAGPRØVEPRISERNE BLIVER UDDELT PÅ GENERALFORSAMLINGEN HOS LINDAB

HUSK AT TILMELD JER FUT GENERALFORSAMLING OG ÅRSMØDE PÅ FUT@FUT.DK

DATO: 7 NOVEMBER 2015

SENESTE UDMELDING 20 oktober 2015

Nyhedsarkiv
Scroll to Top