Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Mød FUT’s sekretariat – Marianne Mouritzen

     

Jeg er Marianne, og det er mig, der svarer på mails og telefoner, når I ringer til FUT (jeg får nogen gange hjælp af mine kollegaer). Faktisk ringer I til Danske Byggecentre, for FUT har ingen medarbejdere eller kontorlokaler.

FUT har en frivillig bestyrelse, som arbejder fra egen bolig/bil/arbejdsgivers kontor, og derfor tilbød Danske Byggecentre (DB) i 2004 at støtte FUT ved at stille et fast telefonnummer samt noget af min arbejdstid til rådighed for foreningen. Jeg hjælper med praktiske opgaver som at svare på mails og telefoner, holde medlemskartoteket opdateret, udsende kontingentopkrævninger samt håndtere ind- og udmeldelser.

FUT-opgaverne ligger meget op ad det, jeg også laver for Danske Byggecentre, nemlig at holde styr på data og information, således at foreningens services og ydelser kan nå let og ubesværet ud til jer medlemmer.

Jeg endte i branchen for 21 år siden, da jeg blev tilbudt jobbet som sekretær i DB, men det var som sagt først i 2004, at FUT blev en del af mine opgaver. Jeg har naturligvis været medlem af FUT lige siden – og også deltaget i mange arrangementer.

Jeg er altid med til generalforsamlingerne, da det er mig, der holder styr på hvem og hvor mange, der er tilmeldt.

Jeg tilmelder mig dog også arrangementer af egen vilje. De bedste ture, jeg har været på, er fabriksbesøg og storturene til hhv. Canada og Kina.

Når man sidder på kontor, så er det faktisk ret spændende at komme ud og se, hvordan leverandørernes fabrikker fungerer, og hvordan deres produkter bliver til. Desuden kommer der nogle ret sjove og interessante historier frem sidst på dagen på sådanne ture. Der er altid nogen med, som har været i branchen i evigheder – og det handler ikke kun om at være korrekt.

Den vigtigste del af arrangementerne – men som man først opdager hen ad vejen – er faktisk de mennesker, man møder og det netværk, man opbygger. Med tiden er der altid nogen, man kender, når man kommer rundt i branchen. Og altid nogen at falde i snak med, som følgende lille historie viser.

Det første arrangement, jeg var til, var en FUT generalforsamling hos Junckers. Her mødte jeg Jørgen Jensen, som var FUT’s kontaktperson og dagens vært. 3 år senere er han med på BYGGERI 2008 for Møller & Sørensen. Når man er med som udstiller på BYGGERI, går man rundt før (og efter!) messen åbner og taler med dem, man kender. Og Jørgen stod det år på en stand ikke langt fra DB’s, og de havde det år en træbil med. Jeg kan ikke huske hvordan, men på en eller anden måde får vi joket med, at jeg senere på ugen skal op at ligge på køleren af bilen, så der kan komme noget blikfang til standen. Og sådan endte det også! Senere på ugen sad jeg på køleren af bilen – og det skabte blikfang. I løbet af få sekunder var der samlet en stime af folk rundt om bilen. Og historien ender ikke her. For billedet af mig siddende på bilen endte på forsiden af FUT bladet.

Som en lille krølle på historien kan jeg fortælle, at jeg i dag er kollega med Jørgens datter. Ja, det er en branche, mange bliver født ind i – og det er en branche, der kan være svær at slippe.

Jeg glæder mig til at se jer på et af årets FUT-arrangementer.

Nyhedsarkiv
Scroll to Top