Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Mød FUT’s bestyrelse – Per Rasmussen

 

 

Efter aftjent værnepligt i 1990 som befalingsmand ved Fynske Livregiment, stod jeg over for at skulle finde en læreplads. Jeg brugte sommeren på at sende ansøgninger ud fra min daværende
bopæl i Svendborg. Jeg blev kaldt til samtale hos Alfred Nielsens Trælast og Byggemarked i Rudkøbing på Langeland. Jeg fik tilbudt elevpladsen – og da jeg ikke umiddelbart havde andet på hånden, takkede jeg ja til lærepladsen som trælastelev.

Jeg husker tydeligt mine første dage på trælasten som meget forvirrende. Det første år skulle jeg tilbringe på lageret for ligesom at få materialerne ‘ind under huden’. Alle trædimensioner stod oplyst i mm på skiltene, men tømrerne spurgte efter ‘tomme-fire’, eller endnu værre ‘femkvart-fem’, forvirringen var total. Jeg tænkte ved mig selv: ‘Det her lærer jeg ALDRIG’. Jeg var dog under kyndig oplæring ved forvalter Erik Thomsen, som var forud for sin tid med hans pædagogiske tilgang over for os trælastelever. Jeg skylder Erik en stor tak for, at mit hjerte kom til at banke for branchen.

Efter jeg blev udlært i 1992, var jeg godt 3 år i Silvan. Mit første egentlige job som ekstern trælastsælger fik jeg i 1997 i Ringe Købmandsgaard, som var ejet af Kroers Tømmerhandel. Det var i de år, jeg havde stor gavn af FUT. Jeg deltog på mange FUT-kurser og virksomhedsbesøg. Det var helt klart med til at øge min faglige viden.

I 2006 fi k jeg job som ekstern sælger ved EA Værktøj i Middelfart. Jeg troede, det var ‘A walk in the park’, men jeg blev klogere. Jeg fandt ud af, at ‘det der isenkram’ var meget mere end bare søm og skruer.

Jeg fik ikke den succes, som jeg havde håbet på i starten, men jeg fi k heldigvis stor hjælp af en af ejerne af EA Værktøj, Jørgen Andersen. Han smed, nærmest bogstaveligt, alt hvad han havde i hænderne for at hjælpe mig godt i gang. Han arrangerede, at jeg kom på enekursus ved leverandørerne, bla.: Makita, Dorma, Jumbo, Ruko, Fix, IPA, Danalim, Unimerco m.fl . Leverandørernes
sælgere var enormt flinke til at yde god teknisk bistand samt køre med på sambesøg hos kunderne. Succesen udeblev heldigvis ikke.

Efter 3 år i STARK fik jeg i 2019 jobbet som teknisk sælger hos Rheinzink. Jeg har hele Danmark som distrikt.

Jeg fik så i 2021 mulighed for at komme ind i FUT’s bestyrelse med ansvar for Erhvervsklubben sammen med Jesper Haslund fra Davidsen Tømmerhandel. I efteråret fi k vi afholdt det første netværksmøde hos os (Rheinzink) i Brabrand. Det var en stor succes med stor tilslutning og opbakning fra erhvervsmedlemmerne.

Vi vil i 2022 arbejde hårdt på at udvikle Erhvervsklubben, så den bliver et eftertragtet netværk i branchen.

Kunne du tænke dig at blive medlem af bestyrelsen eller på anden måde at være en aktiv del af FUT’s arbejde, er du meget velkommen til at kontakte mig på: pra@kundedemo.kreativpartner.dk

Nyhedsarkiv
Scroll to Top