Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Branchens talenter og deres fagprøve – Kapitel 3

Branchens talenter og fagprøvenominerede – Kapitel 3

Så har vi kapitel 3 om de fagprøvenominerede til FUT fagprøvepris, klar til jer. Vi har stillet Laurits Østergaard 4 spørgsmål om hans opgave. Laurits er trælastelev og har skrevet fagprøven “Langt liv med Sundt Indeklima” som sætter fokus på sunde omgivelser og grøn energi, hvilket har stort fokus i dagens Danmark. Laurits er blevet indstillet af Odder Handelsfagskole og arbejder til dagligt hos XL-BYG Ceste Træ.

Hvilke tanker gjorde du dig, i forbindelse med dit projekt? Og hvad var din motivation?  

Baggrunden for fagprøve opgaven skyldes en del af de daglige problemstillinger, med varer som har et stort potentiale men ikke bliver prioriteret højt nok. Samtidig ville jeg skrive om noget nyt, et emne, som ingen før mig havde taget op i en fagprøve. Ikke nok med nytænkning, skulle det samtidig være et emne med fremtid i og med fokus på miljøet, som er på alles læber disse tider. Valget faldt efter disse overvejelser på Varmepumper, hvor det er Electrolux XL-byg kæden har aftale med. Det var en opgave som rummer en masse service, men gav samtidig mulighed for at vise man kunne rumme denne opgave.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden mht. karriere i branchen? 

Jeg har fortsat planer om at læse videre, men jeg er blevet så glad for mit arbejde, at jeg ikke har tænkt at stoppe. Derfor er planen, at jeg fortsætter hos XL-BYG Ceste træ og derigennem bygger videre på min uddannelse, i leder retningen. – Jeg vil gerne fortsætte op ad karrierestigen.

Det kan jeg i XL-BYG Ceste træ gøre. Her sætter man selv sine grænser, og hvis du vil opnå noget, så skal man nok få lov. Din alder er ingen begrænsning. Det handler om din indstilling, vilje og evner til at kunne håndtere de trin op ad stigen.

Hvorfor er du medlem af FUT?

FUT er en yderst oplagt brancheforening at være medlem i, når man er en del af byggebranchen. Eftersom vi alle er med samme ambition og alle arbejder enten inden for trælast, byggemarked eller hos en leverandører. Vi kan internt gøre brug af hinandens viden, muligheder og ekspertise. Samtidig giver det mulighed for at deltage i spændende arrangementer i ind- og udland.

Hvordan ser du branchen om 5 – 10 år?

I vores landsdel er urbaniseringen et område (7700 Thisted), som vi må erkende der er udkants Danmark. Der bliver ikke bygget så mange nye huse længere, samtidig flytter flere mod de store byer.

Men på landsplan er det en branche som er meget prisfølsom, der er mange udbydere og prisen er ofte en succesfaktor. Vi kæmper om ordrene på prisen, som jeg personligt er modstander af. Jeg ønsker holdningen vil vende, så vi kan servicere vores kunder til fulde og tilbyde en færdig løsning. Hvor man vil værdsætte serviceniveauet og nedprioritere prisen lidt.

Nethandel er populært lige nu, men når folk bliver opmærksomme på de problemstillinger der vil komme med fejl/returvarer m.m. mener jeg tendensen vil vende igen.

 

Om FUT Fagprøve

Formålet med at uddele FUT-Fagprøveprisen er at inspirere og animere branchens elever til at yde en ekstra indsats med udarbejdelsen af deres fagprøveopgave, for derigennem at øge de kvalifikationer, som eleven får under udarbejdelsen af fagprøveopgaven, til glæde for eleven og branchen.

Trælast- og byggemarkedbranchens uddannelsessteder, Mommark Handelskostskole og Handelsfagskolen i Odder, nominerer umiddelbart efter årets eksamener fem-seks fagprøver, som bedømmes af en fagprøvekomié.

FAGPRØVEPRISERNE BLIVER UDDELT PÅ GENERALFORSAMLINGEN HOS LINDAB

HUSK AT TILMELD JER FUT GENERALFORSAMLING OG ÅRSMØDE PÅ FUT@FUT.DK

DATO: 7 NOVEMBER 2015

SENESTE UDMELDING 20 oktober 2015

 

Nyhedsarkiv
Scroll to Top