Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk

Indlæg

Årets Læreplads 2019 går til Stark Odense

FUTs nye pris – Lærepladsprisen blev uddelt for første gang på årets generalforsamling. Prisen gives til den trælast eller byggemarked, der har været årets mest fantastiske læreplads. Efter at have læst indstillingerne var dommerne ikke i tvivl. Valget faldt på Stark Odense efter indstilling fra den 22-årige handelselev Kirstine Vestergaard, der arbejdede som ungarbejder i forretningen inden hun blev tilbudt en uddannelse.

Her er et uddrag af Kirstine Vestergaards indstilling:

– Det var overhovedet ikke meningen, at jeg skulle vælge denne her uddannelse. Det var heller ikke meningen, at jeg skulle vælge denne her branche. Og det var slet ikke meningen, at jeg skulle være elev i Stark Odense, men som min chef sagde dengang, jeg søgte elevpladsen: “jeg tror, det her er din rette hylde, og vi skal nok hjælpe dig fremad”. Han fik ret. Jeg kan ikke ønske mig en bedre læreplads og jeg er ikke i tvivl om, at oplæring i Stark Odense gør mig fuldstændig klar til fremtiden.

– I ugerne op til at min elevtid startede, havde vi (mine vejledere, kollegaer, chefer og jeg) rig mulighed for at lave forventningsafstemning. Jeg ønskede blandt andet at lære varemodtagelse, lidt mere dybdegående lager- og indkøbsstyring og at arbejde med kampagner. Det har jeg fået lov til og mere til. Det er en af de ting, der gør Stark Odense til en fantastisk læreplads: at jeg får mange forskellige, lærerige opgaver. Store som små. Der er tiltro til, at jeg kan løse opgaverne, som jeg får, og der er altid hjælp at hente hos mine kollegaer. Som elev i Stark Odense føler man ikke, at man bare er en ubrugelig elev, der skal stå og se på. Man er en nyttig ressource og en del af medarbejderne.

– Dét jeg synes er det allerbedste ved Stark Odense som læreplads, er den nærmest “kollektive” oplæring jeg får. Mine kolleger er gode til at opmuntre mig til at lære så meget som muligt under min elevtid. Det er fantastisk, hvordan de alle er så glade for at dele ud af deres viden. Deres entusiasme for hvér deres nørdede speciale kan være ret smittende. Det er nok en af hovedårsagerne til, at jeg i sin tid valgte at søge elevpladsen. Jeg ved ikke hvordan, det er på andre lærepladser. Stark Odense var mit første og eneste valg, da jeg søgte elevplads. Jeg vidste jo, hvad jeg gik ind til.

Der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mig meget på de sidste 2 år. Selve uddannelsen fokuserer på, at jeg skal blive fagligt dygtig. Jeg har lært en hel masse om træ, gips, maling, fuge låse mm. Min oplæring i logistikken – selve driften i butikken har også været super. På alt det faglige har jeg virkelig udviklet mig. Det har virkelig været spændende at få lov til at “nørde” at den uendelige viden inden for byggeri, men når det kommer til stykket, er det mest afgørende punkt, jeg har udviklet på: det personlige.

Min tid i Stark Odense har ikke blot været med til at modne mig, men har også gjort mig langt mere udadvendt. Kundekontakt og at tale foran store forsamlinger er ikke længere et problem. Min oplæring i Stark Odense har også gjort mig mere løsningsorienteret. Ikke blot med at kunne komme med løsninger til kundernes problemer, men også internt i virksomheden. Her er de skønt, at der rent faktisk, bliver lyttet til éns ideer. Jeg føler også at min tid i Stark Odense har gjort mig mere ansvarsbevidst. Jeg er en del af et team – et team hvor alle er nødt til at yde sit, for at det kan fungere. Vi hjælper hinanden, og jeg er dybt taknemmelig for mine kollegaers støtte.

Endnu engang stort tillykke til Stark Odense. Du kan allerede nu indstille din læreplads til næste års pris – klik her og læs hvordan

Nyhedsarkiv
Scroll to Top